Verzorging hairextensions

Wanneer je hairextensions koopt wil je natuurlijk ook weten hoe je deze moet verzorgen. Er zit een groot verschil tussen synthetische hairextensions en extensions van echt haar. Daarom hebben we een aparte pagina gemaakt over de verzorging van synthetische extensions. Klik op de knop hieronder om alles te weten te komen over de verzorging van synthetische haren.

Verzorging hairextensions van echt haar 

Hairextensions van echt haar worden niet op de natuurlijke manier vet zoals dat bij je eigen haar wel het geval is. Dat betekent dat je de extensions minder vaak hoeft te wassen. Wanneer je jouw haar gaat wassen moet je erop letten dat je het haar wast van boven naar beneden. Gebruik speciale verzorgingsproducten voor hairextensions.

Dagelijkse verzorging

Borstel iedere dag je haar door met een anti klit borstel. Dit zorgt voor minder klitten en pluis. Het gebruik van een föhn, stijl- of krultang is mogelijk. Let wel op dat je dit niet te dicht op de extension doet. Gebruik ook altijd een bescherming tegen de hitte van de stylingtools.  Deze beschermt jouw haar tegen de hitte van je stijltang en föhn en biedt ook bescherming tegen de zon! Het beste is natuurlijk om zo min mogelijk gebruik te maken van stylingtools.

Wassen van de hairextensions

  • Zorg dat er geen klitten in de extensions zitten wanneer je begint met wassen. Borstel of kam ze voor het wassen eerst voorzichtig door.
  • Was het haar van boven naar beneden. Dus niet als een grote bos op je hoofd. Kam vervolgens met je vingers de créme spoeling of het haarmasker goed door. Zorg dat er geen resten shampoo of conditioner in het haar achter blijven.
  • Gebruik speciale verzorgingsproducten voor hairextensions of producten zonder chloride, sulfaat en parabenen.
  • Doe na het wassen een masker in om het haar te voeden en te verzorgen.
  • Gebruik een serum ter bescherming van warmtebronnen en tegen het pluizen.
  • Zorg na het wassen van het haar dat je het haar droogt.  Met een handdoek dep je de haren zachtjes droog. Ook is het mogelijk om je haren te föhnen. Dit voorkomt klitten van het haar.

Slapen met hairextensions

Zorg ervoor dat je niet met natte of vochtige haren gaat slapen. Dit voorkomt o.a. klitvorming. Bind je  haren vast in een knotje of maak een vlecht. Slaap daarnaast op een satijnen kussensloop. Dit is zachter voor je haar waardoor je minder last hebt van wrijving.

Let op met warmtebronnen

Het haar van de extensions kan niet tegen hoge temperaturen van bijv. de stijltang en de föhn. De punten worden door te hoge hitte droog en breken hierdoor af, de glans en elasticiteit verdwijnt ook na veelvuldig gebruik met de stijltang. Dit geldt voor zowel synthetisch als echt haar. De temperatuur van de stijltang moet onder de 160 graden blijven.

Verven van hairextensions

Het is mogelijk om hairextensions van echt haar te verven. Let wel op dat je het haar alleen donkerder kunt verven. Probeer je hairextensions niet vaker dan 2 keer te verven.

Verschillende soorten hairextensions van echt haar

Er zijn verschillende soorten hairextensions van echt haar te verkrijgen. Hieronder zie je de verschillende extensions die wij aanbieden. Op de betreffende pagina lees je alles over wat je wil weten over de hairextensions. Ook staan hier nog specifieke verzorgingstips.