synthetische hairextensions

Wat zijn synthetische hairextensions?

Synthetische hairextensions zijn plat gezegd nepharen. Tegenwoordig zijn ze haast niet meer van echt te onderscheiden. Het zijn prachtige extensions gemaakt van vezels van hoge kwaliteit. Met deze synthetische hairextensions heb je snel lengte en volume in je haar. Je hebt ontzettend veel keus als je voor synthetische hairextensions gaat. Zowel in lengte, kleur als aanbrengtechniek.

Voordelen van synthetische hairextensions?

Het eerste voordeel van synthetische clip in extensions is dat het een stuk goedkoper is dan echt haar. De prijs voor een set met synthetische hairextensions begint bij 30 euro. Daarnaast zijn de kleuren kleurvast en kun je de extensions stylen en krullen ( tot 130-180 graden). Ook een groot voordeel is dat het haar al in model zit. Je hoeft het dus niet meer te stylen of te krullen. Het is ontzettend makkelijk in onderhoud en het blijft ook beter in model zitten dan echt haar. Synthetisch haar hoef je ook minder vaak te wassen dan echt haar. Synthetisch haar breekt niet en gaat met de juiste verzorging ongeveer 3 tot 6 maanden mee.
Maar helaas zitten
 er ook nadelen aan synthetisch haar. 

Kort samengevat:

 • Goedkoop
 • Kleurvast
 • Stylen en krullen (130 tot 180 graden)
 • Het zit al in model
 • Makkelijk in onderhoud
 • 3 tot 6 maanden

Nadelen synthetische hairextension

Waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Het grootste nadeel is dat je synthetisch haar niet kunt verven.  Het is dan ook lastig om precies de juiste te kleur te kiezen. Ook kan het haar niet zo goed tegen wrijving. Slapen is dus niet mogelijk met de synthetische hairextensions. Om de extensions zo lang mogelijk mooi te houden is het het beste om ze niet te veel te stylen en krullen. Ook gaat synthetisch haar minder lang mee dan echt haar. Wat verder nog een nadeel is, is dat synthetische haar eerder gaat klitten. Maar wanneer je standaard een borstel bij je hebt dan moet dit geen probleem zijn.

Kort samengevat:

 • Je kunt het niet verven
 • Juiste kleur vinden is lastig
 • Kan niet goed tegen wrijving
 • Gaat minder lang mee dan echt haar
 • Het gaat snel klitten

 

Wel of niet kiezen voor synthetische hairextensions?

Of je wel of niet kiest voor synthetische hairextensions is een persoonlijke keuze. Vaak is de keuze gebaseerd op de prijs. Hairextensions van echt haar zijn een stuk prijziger dan synthetische haren. Deze prijzen beginnen vanaf 100 euro. Zeker als je voor de 1e keer hairextensions koopt is het slim om te beginnen met synthetische extensions. Zo kun je kijken of het echt iets voor je is. Mocht het nu heel goed bevallen dan is het wel aan te raden om voor echte haren te gaan. Deze echte haren gaan langer mee, je kunt ze verven en kunt er alles mee doen.

Verzorging synthetische hairextensions

Voor de verzorging van synthetische hairextensions verwijzen we je naar een andere pagina.

Anderen bekeken ook