We weten natuurlijk allemaal dat mannen kaal kunnen worden naarmate ze ouder worden. Maar ook vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval, dunner wordend haar en kale plekken. Hier kun je als vrouw zijnde natuurlijk ontzettend onzeker van worden. Een haartopper is dan een ideale oplossing.

Wat is een haartopper? 

Een haartopper is een soort toupet voor vrouwen. Het is een lichtgewicht haarstuk. Ze zijn verkrijgbaar in 100 % echt haar of synthetisch haar. De haartopper heeft een cap waar het haar door is geweven of geknoopt. Aan de cap zitten clipjes. Met deze clipjes zet je de haartopper vast aan je eigen haar. Door een haartopper te dragen creëer je meer volume bovenop je hoofd. Eventueel kun je ook kiezen voor een haartopper met lang haar zodat je ook meer lengte krijgt.

Waarom kiezen voor een haartopper?

Wil je graag een volle bos haar vanaf je kruin dan is een haartopper een goede keuze. Het is een klein haarstuk dat de bovenkant van je hoofd bedekt. Je hoeft dus geen volledige pruik te dragen als je je onzekerheden wil verbergen. Een haartopper is vaak ook goedkoper dan een pruik. Ook is de haartopper een beter alternatief dan een v part als je ook je scheiding wilt bedekken. Dit doet een v part namelijk niet.

Voor wie is een haartopper geschikt?

Een haartopper is speciaal voor vrouwen die last hebben van dunner haar bovenop het hoofd.  
Ook kale plekken kun je uitstekend verbergen met een haartopper. Wil je graag op een makkelijke en snelle manier een volle bos haar vanaf je kruin dan is een haartopper ideaal.  
Doordat de haartopper stevig vast zit met clipjes kun je er eigenlijk alles mee doen.  

Voor- en nadelen

Voordelen van een haartopper

  • Snel en gemakkelijk in te doen
  • Je voelt de haartopper amper omdat die rust bovenop je hoofd
  • Je creëert volume bovenop je hoofd
  • Verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en lengtes
  • Je kunt het dragen wanneer je zelf wil
  • Een haartopper is niet belastend voor het eigen haar

Nadelen van een haartopper

  • De aanschaf van een haartopper is duur

Welke haartopper kun je het beste nemen?

Een haartopper van echt haar is altijd beter dan een haartopper van synthetisch haar. Helaas is een haartopper van echt haar vele malen duurder. Wanneer je van plan bent de haartopper maar af en toe te gebruiken dan is een haartopper van synthetisch haar ook een goede optie.

Daarnaast heb je de keuze uit verschillende lengtes van het haar. Wil je het haarstuk mooi laten blenden in je eigen haar dan kun je er voor kiezen om een haartopper te nemen die in de richting komt van je eigen lengte. Bij Hairextension & Fashion heb je de keuze uit 25 cm, 30 cm, 35 cm, 40 cm en 45 cm. Wil of heb je een pony dan zijn er ook haartoppers met pony verkrijgbaar.  

Verzorging haartoppers

 

Als je de haartopper goed verzorgd en onderhoudt dan gaat een haartopper van echt haar ongeveer een jaar mee.

Hoe je haartoppers moet verzorgen lees je op de speciale pagina over haarverzorging.

 

Anderen bekeken ook